Rondleidingen en workshops

U kunt tijdens de openingstijden gewoon binnenlopen en rondkijken. Dit is gratis en kan op: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Laat u verrassen, laat u inspireren.

U kunt beeldend kunstenaar Maria Roelofsen vaak aan het werk zien in haar atelier. Tevens kunt u een duik nemen in de verschillende ontwerpen en toepassingen van Goossen Karssenberg. Ogenschijnlijk hebben het werk van Maria en Goossen weinig te maken met elkaar, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. In de verschillen zit de verwondering.

Alle sculpturen, reliëfs en lichtobjecten zijn ook te koop.

Wilt u een rondleiding dan kunt u het beste even reserveren via mariar@live.nl

In de rondleiding vertelt Maria over de verschillende objecten;  hoe ze tot stand kwamen en wat haar inspireerde  en o.a. over het belang van experimenteren en spelen, en Goossen Karssenberg vertelt over de ontwerptraditie van geometrische patronen en de link met rekenen en wiskunde. Duur ongeveer 60 minuten. Ruime gelegenheid tot vragen stellen.

Kosten hiervoor zijn 50,-

Maximaal 10 personen per groep.

Workshops worden gegeven door Goossen karssenberg rond het thema geometrische patronen.

Voor meer informatie ga je naar zijn website www.goossenkarssenberg.nl

Officiële opening Museum Galerie RAT

Eindelijk het is zover. Na weken klussen zijn we er klaar voor.

Vanaf zaterdag 13 mei 2017 rond 17.00 uur hangt rechts naast de deur van Museum Galerie RAT de nieuwe bannier met ons nieuwe logo!

Ontwerp in samenwerking met Luka Karssenberg

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 16.00 uur!

Museum Galerie RAT is open voor publiek

Na een paar weken van verhuizen en klussen is de Museum Galerie nu zover dat de deur open kan op Burgwal 20.

(Mijn oude Galerie op nummer 6 doet inmiddels dienst als appartement 'Maria en José'.)

Het pand aan Burgwal 20 is een fantastische ruimte voor mijn werk! Binnenkort kunt u ook het atelier geometrische patronen van Goossen Karssenberg hier bezoeken.

U bent van harte welkom.

Open op: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

De officiële opening zal zijn op 13 mei om 16.00 uur

Museum Galerie Maria Roelofsen op nieuwe locatie

Museum Galerie Maria Roelofsen is samengegaan met de

Ontwerpstudio Geometrische Patronen van Goossen Karssenberg (www.goossenkarssenberg.nl).

In Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel), een stukje verderop in de straat op Burgwal 20, zetten wij ons werk voort.

Een fantastische ruimte voor alle reliëfs, sculpturen en lichtobjecten en het werk van Goossen.

In Museum Galerie RAT is een doorlopende expositie van mijn werk te zien. Ook geef ik rondleidingen langs de verschillende objecten van gejutte materialen en vertel hierbij over het ontstaan ervan, de materialen en het idee.  Het werk is hier ook te koop.

In de ontwerpstudio van Goossen Karssenberg kun je je bezig houden met het maken van Girih puzzels uit Iraan, ontwerptekeningen bekijken van unieke Mozaïeken, in de kleine bibliotheek vind je boeken ter inzage. Ook workshops behoren tot de mogelijkheden en je kunt zijn bijzondere geometrische patronen in allerlei toepassingen zien.

Inmiddels is Museum Galerie RAT een V.O.F. (Vennootschap onder Firma). We werken zonder fondsen en subsidies.

Ontwerpstudio Geometrische Patronen