De Scholekster is uitgevlogen

De Scholekster is een groot lichtobject. Bij binnenkomst in Museum Galerie RAT kon je hem zien hangen. Vanaf nu vliegt hij in het nieuwe strandpaviljoen Paal 9.

De perfecte plek! Ben je op Texel ga er dan eens kijken.

Kun je niet wachten klik dan op de onderstaande foto voor een impressie

Artikel in de Blueskrant

Vers van de pers!
Tussen allemaal grote blues- (en jazz) musici staat er een artikel over ons Museum

en mijn werk (Maria Roelofsen) in Edtitie 14 van de Blueskrant. We zijn zeer vereerd!
Bedankt Marijn Ooijman en Ingrid Bosch voor jullie enthousiasme en oprechte interesse.
We zijn heel blij met het eindresultaat.
De Blueskrant is o.a. gratis af te halen bij Museum Galerie RAT.

Ook op Texel barst de Blues los op 12,13 en 14 oktober.
De Blueskrant is verder nog verkrijgbaar bij:
Podia, festivals, platenzaken, muziekwinkels etc. in heel Nederland en een deel van België.

Als abonnee krijg je hem thuis op de mat.

Museum Galerie Maria Roelofsen is verhuisd

Voor alle bezoekers die het werk van Maria, iedere keer als ze naar Texel komen, komen bekijken en ineens voor een dichte deur staan op Burgwal 6: De Museum Galerie Maria Roelofsen is samengegaan met de Ontwerpstudio Geometrische Patronen van Goossen Karssenberg (www.goossenkarssenberg.nl). In Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel), een stukje verderop in de straat op Burgwal 20, zetten wij ons werk voort. Een fantastische ruimte voor alle reliëfs, sculpturen en lichtobjecten en het werk van Goossen.

In Museum Galerie RAT is een doorlopende expositie van het werk van Maria te zien. Het werk is hier ook te koop.

In de ontwerpstudio van Goossen Karssenberg kun je ontwerptekeningen bekijken van unieke Mozaïeken. In de kleine bibliotheek liggen boeken ter inzage. Ook workshops behoren tot de mogelijkheden. Inmiddels is Museum Galerie RAT een V.O.F. (Vennootschap onder Firma). We werken zonder fondsen en subsidies.

Met een bezoek aan Museum Galerie RAT stap je even in een andere wereld.

Je kunt er rustig een tijdje vertoeven om je te laten meevaren op de kracht van de verbeelding in een parallel universum.

De kleine bilbliotheek

In onze kleine bibliotheek kun je heerlijk wegdromen in de verzameling boeken op het gebied van moderne kunst, geometrische patronen en poëzie onder het genot van een glas heerlijke thee van https://www.yourdailyteacup.nl/ of limonade van Proviant.

Overnachten in De Museumkamer

Snijpunt Isfahan

Nu ook een vermelding op de site van het VVV

Museum Galerie RAT is na een jaar proefdraaien op de nieuwe locatie klaar voor een vermelding op de site van het VVV. In drie talen vindt u hier informatie over wie we zijn en wat we doen.

Daar hoort ook een nieuw visitekaartje bij.

Klik op onderstaande foto om een kijkje te nemen op de website van het VVV Texel.