Met een bezoek aan Museum Galerie RAT stap je even in een andere wereld.

Je kunt er rustig een tijdje vertoeven om je te laten meevaren op de kracht van de verbeelding in een parallel universum.

Lezing over geometrische patronen op 30 maart

Op Goede Vrijdag, om 16.00 uur 's middags is er een lezing over de islamitische ontwerptraditie van geometrische patronen, zie de website van Goossen Karssenberg

The Spirit of Jazz is weer terug in de Museum Galerie

Van 24 januari tot 2 maart 2018 huisde 'The Spirit of Jazz' in het Glazen Paleis in de Wezentuin in hartje Den Burg, op dezelfde plek als waar een jaar geleden Museum Galerie RAT aftrapte met het lichtobject 'De Scholekster'. Vanaf augustus 2017 tot januari 2018 werkte Maria Roelofsen aan dit nieuwe lichtobject, in samenwerking met Goossen Karssenberg.

'The Spirit of Jazz' heeft nu weer een mooie plek gekregen in de Museum Galerie op Burgwal 20.

Nu schijnt het, dat als The Spirit of Jazz 'in the house' is, musici ineens virtuoos gaan spelen op hun instrument, dus dat belooft wat voor het komend seizoen!

Wil je meer weten en zien over de totstandkoming van dit lichtobject ga dan naar

Snijpunt Isfahan

Maite Karssenberg is de schrijfster van Snijpunt Isfahan. Het boek gaat over de reis die zij maakte met haar vader, Goossen Karssenberg, naar Iran. Daar gingen zij op zoek naar een fabriekje dat een uniek mozaïekontwerp van Goossen uit geglazuurde tegels kon maken. Of dit ook gelukt is en wat zij beleefden in een land dat zo anders is dan wat zij gewend zijn in Nederland, en hoe zij beiden in hun verschillen elkaar tegenkwamen kom je te weten als je dit boek leest. Het is te koop voor 9,99 in de boekhandel, maar ook in de Museum Galerie, waar tevens de bijzondere afloop van hun speurtocht in de vorm van een kleurrijk stenen tableau te bewonderen is!

Nu ook een vermelding op de site van het VVV

Museum Galerie RAT is na een jaar proefdraaien op de nieuwe locatie klaar voor een vermelding op de site van het VVV. In drie talen vindt u hier informatie over wie we zijn en wat we doen.

Daar hoort ook een nieuw visitekaartje bij.

Klik op onderstaande foto om een kijkje te nemen op de website van het VVV Texel.

Leestafel

Aan de leestafel kun je heerlijk wegdromen in de verzameling kunstboeken.

De Museumkamer

Sinds enkele maanden kun je in Museum Galerie RAT een kijkje nemen in deze ruimte.

Nog een paar weken klussen en je kunt overnachten in Museum Galerie RAT.

Tijdens de openingstijden kun je binnenlopen en rondkijken. Dit is gratis en kan op:

woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Laat je verrassen en inspireren.

Beeldend kunstenaar Maria Roelofsen is vaak aan het werk in het atelier.

Je kun ook een duik nemen in de verschillende ontwerpen en toepassingen van Goossen Karssenberg. Hij zal u er graag van alles over vertellen.

Ogenschijnlijk hebben het werk van Maria en Goossen weinig te maken met elkaar, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. In de verschillen zit de verwondering.

Alle sculpturen, reliëfs en lichtobjecten van Maria zijn te koop. Huur/koop is ook mogelijk.

Workshops en lezingen worden gegeven door Goossen karssenberg rond het thema geometrische patronen.

Voor meer informatie ga je naar zijn website www.goossenkarssenberg.nl

Museum Galerie RAT is open voor publiek

Na een paar weken van verhuizen en klussen is de Museum Galerie nu zover dat de deur open kan op Burgwal 20.

(Mijn oude Galerie op nummer 6 doet inmiddels dienst als appartement 'Maria en José'.)

Het pand aan Burgwal 20 is een fantastische ruimte voor mijn werk! Binnenkort kunt u ook het atelier geometrische patronen van Goossen Karssenberg hier bezoeken.

U bent van harte welkom.

Open op: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

De officiële opening zal zijn op 13 mei 2017 om 16.00 uur

Museum Galerie Maria Roelofsen op nieuwe locatie

Museum Galerie Maria Roelofsen is samengegaan met de

Ontwerpstudio Geometrische Patronen van Goossen Karssenberg (www.goossenkarssenberg.nl).

In Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel), een stukje verderop in de straat op Burgwal 20, zetten wij ons werk voort.

Een fantastische ruimte voor alle reliëfs, sculpturen en lichtobjecten en het werk van Goossen.

In Museum Galerie RAT is een doorlopende expositie van het werk van Maria te zien. Het werk is hier ook te koop.

In de ontwerpstudio van Goossen Karssenberg kun je ontwerptekeningen bekijken van unieke Mozaïeken. In de kleine bibliotheek liggen boeken ter inzage. Ook workshops behoren tot de mogelijkheden. Inmiddels is Museum Galerie RAT een V.O.F. (Vennootschap onder Firma). We werken zonder fondsen en subsidies.

Ontwerpstudio Geometrische Patronen