Cultuurnacht Texel 2019

Tijdens de Cultuurnacht in De Waal gaf Goossen Karssenberg twee speedworkshops om deelnemers een kijkje te laten nemen in het ontwerpproces van geometrische patronen.

Who is afraid of plastic?

'Who is afraid of plastic?' begon met een aangespoelde plastic 'racewagen' op de Hors op Texel. De kop van het mannetje dat hem bestuurde was eraf. Omgekeerd deed hij me meteen denken aan een haaienkop. De haaienvin is het achterste stuk van de racewagen. Dit lichtobject is een sleutelwerk in mijn collectie geworden. Het confronteert je met de kwetsbaarheid van al het leven op aarde. Zelfs haaien zijn kwetsbaar, en wij zijn verantwoordelijk.

Who is afraid of the great big shark? Who is afraid of plastic?
Waar Damien Hirst nog een statement wil maken met zijn "The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living" over het feit dat de dood bij het leven hoort, wil ik de mensen aanzetten tot denken over onze planeet en hoe we die met z'n allen naar de verdoemenis helpen.Waren we eerst nog bang voor haaien, zou onze angst nu moeten gaan over al het plastic in de oceanen en de enorme vervuiling waardoor ecosystemen vernietigd worden. Hirst wil de mens even aan de dood laten ruiken met zijn levensgrote Haai op sterk water, terwijl ik met de Rode Haai de mensen een spiegel wil voorhouden; de haai van aangespoeld plastic staat voor de onverschilligheid ten aanzien van het afvalprobleem. De kleur van de haai is rood; de vervuiling moet stoppen.
Mijn haai is in tegenstelling tot die van Hirst niet van vlees en bloed, maar de in plastic vormgegeven herinnering aan de haai. Het is niet langer de haai zelf die angst aanjaagt, maar het plastic, dat de bedreiging vormt voor al het leven op aarde.

Nu te zien in Museum Galerie RAT!

Museum Galerie Maria Roelofsen is verhuisd

Museum Galerie Maria Roelofsen, Burgwal 6, is samengegaan met de Ontwerpstudio Geometrische Patronen van Goossen Karssenberg (www.goossenkarssenberg.nl).

In Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel), een stukje verderop in de straat op Burgwal 20, zetten wij ons werk voort. Een fantastische ruimte voor alle reliëfs, sculpturen en lichtobjecten en het werk van Goossen.

In Museum Galerie RAT is een doorlopende expositie van het werk van Maria te zien.

Alle werken zijn ook te koop.

In Museum Galerie RAT kun je ontwerptekeningen bekijken van Goossen Karssenberg.

En je kunt er puzzelen met geometrische patronen.

In de kleine bibliotheek liggen boeken over moderne kunst, geometrische patronen ter inzage.

Met een bezoek aan Museum Galerie RAT stap je even in een andere wereld.

Je kunt er rustig een tijdje vertoeven om je te laten meevaren op de kracht van de verbeelding. In ons Museum komen de vrije vormen van de aangespoelde materialen en de geometrische vormen van de mozaïekontwerpen samen. Laat je verrassen!

De Scholekster is uitgevlogen

De Scholekster is een groot lichtobject. Bij binnenkomst in Museum Galerie RAT kon je hem zien hangen. Vanaf nu vliegt hij in het nieuwe strandpaviljoen Paal 9, Den Hoorn.

De perfecte plek! Ben je op Texel ga er dan eens kijken.

Artikel in de Blueskrant

Tussen allemaal grote blues- (en jazz) musici staat een artikel over ons Museum en mijn werk. (Edtitie 14 van de Blueskrant). We zijn zeer vereerd!
Bedankt Marijn Ooijman en Ingrid Bosch voor jullie enthousiasme en oprechte interesse.
We zijn heel blij met het eindresultaat.

De kleine bilbliotheek

Overnachten in De Museumkamer

Snijpunt Isfahan

Dit boek, geschreven door onze dochter Maite Karssenberg, is in ons Museum te koop. Voor meer informatie ga je naar haar website