Met een bezoek aan Museum Galerie RAT stap je even in een andere wereld.

Je kunt er rustig een tijdje vertoeven om je te laten meevaren op de kracht van de verbeelding in een parallel universum.

Snijpunt Isfahan

Maite Karssenberg is de schrijfster van Snijpunt Isfahan. Het boek gaat over de reis die zij maakte met haar vader, Goossen Karssenberg, naar Iran. Daar gingen zij op zoek naar een fabriekje dat een uniek mozaïekontwerp van Goossen uit geglazuurde tegels kon maken. Of dit ook gelukt is en wat zij beleefden in een land dat zo anders is dan wat zij gewend zijn in Nederland, en hoe zij beiden in hun verschillen elkaar tegenkwamen kom je te weten als je dit boek leest. Nu al te bestellen voor 9,90 euro en vanaf 31 januari te koop bij de boekhandel.

De presentatie van het boek is om 17.30 uur in Uitgeverij Querido, Weteringschans 259, Amsterdam. Wilt u hierbij aanwezig zijn stuur dan even een mailtje naar publiciteit@querido.nl.)

Nu ook een vermelding op de site van het VVV

Museum Galerie RAT is na een jaar proefdraaien op de nieuwe locatie klaar voor een vermelding op de site van het VVV. In drie talen vindt u hier informatie over wie we zijn en wat we doen.

Daar hoort ook een nieuw visitekaartje bij.

Klik op onderstaande foto om een kijkje te nemen op de website van het VVV Texel.

Leestafel

Aan de leestafel kun je heerlijk wegdromen in de verzameling kunstboeken.

Bedroom/ showroom in het museum

Sinds enkele maanden kun je in Museum Galerie RAT een kijkje nemen in deze ruimte.

Deze afdeling is privé en ook vrij toegankelijk.

Tijdens de openingstijden kun je binnenlopen en rondkijken. Dit is gratis en kan op:

woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Laat je verrassen en inspireren.

Beeldend kunstenaar Maria Roelofsen is vaak aan het werk in het atelier.

Je kunt daar ook een duik nemen in de verschillende ontwerpen en toepassingen van Goossen Karssenberg. Hij zal u er graag van alles over vertellen.

Ogenschijnlijk hebben het werk van Maria en Goossen weinig te maken met elkaar, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. In de verschillen zit de verwondering.

Alle sculpturen, reliëfs en lichtobjecten van Maria zijn te koop. Huur/koop is ook mogelijk.

Workshops en lezingen worden gegeven door Goossen karssenberg rond het thema geometrische patronen.

Voor meer informatie ga je naar zijn website www.goossenkarssenberg.nl

Museum Galerie RAT is open voor publiek

Na een paar weken van verhuizen en klussen is de Museum Galerie nu zover dat de deur open kan op Burgwal 20.

(Mijn oude Galerie op nummer 6 doet inmiddels dienst als appartement 'Maria en José'.)

Het pand aan Burgwal 20 is een fantastische ruimte voor mijn werk! Binnenkort kunt u ook het atelier geometrische patronen van Goossen Karssenberg hier bezoeken.

U bent van harte welkom.

Open op: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

De officiële opening zal zijn op 13 mei om 16.00 uur

Museum Galerie Maria Roelofsen op nieuwe locatie

Museum Galerie Maria Roelofsen is samengegaan met de

Ontwerpstudio Geometrische Patronen van Goossen Karssenberg (www.goossenkarssenberg.nl).

In Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel), een stukje verderop in de straat op Burgwal 20, zetten wij ons werk voort.

Een fantastische ruimte voor alle reliëfs, sculpturen en lichtobjecten en het werk van Goossen.

In Museum Galerie RAT is een doorlopende expositie van het werk van Maria te zien. Het werk is hier ook te koop.

In de ontwerpstudio van Goossen Karssenberg kun je je bezig houden met het maken van Girih puzzels uit Iran en ontwerptekeningen bekijken van unieke Mozaïeken. In de kleine bibliotheek liggen boeken ter inzage. Ook workshops behoren tot de mogelijkheden.

Inmiddels is Museum Galerie RAT een V.O.F. (Vennootschap onder Firma). We werken zonder fondsen en subsidies.

Ontwerpstudio Geometrische Patronen