Baby olifant van drijfhout van het Texelse strand

Roodkapje van hout en plastic uit de zee

Lichtobject geïnspireerd op het werk van Kandinsky

Jan Wolkers schreef ooit dat hij Kandinsky op het strand van Texel zag liggen en doelde hiermee op de vormen en kleuren van het afval dat her en der in het zand lag.

En inderdaad, terwijl ik puzzelde met de gejutte materialen van het strand van Texel, kwam dat schilderij van Kandinsky 3dimensionaal tot leven, maar dan natuurlijk wel weer op z'n Maria Roelofsens met een lichtje erin.

Boek met prachtige foto's van mijn werk

Bij de objecten in het boek staan geen titels en afmetingen vermeld, omdat dit ruimte biedt aan de eigen fantasie van de kijker. Mocht u dit toch een gemis vinden kunt u een inlegvel downloaden. 

Bestellen? Inlegvel met titels en afmetingen downloaden? Klik hier

Mijn man trekt de kar

Rondje door de Sluftervallei, zolang de kar nog leeg is trek ik hem, maar wordt hij te vol met zwaar nat hout ben ik blij dat mijn man mee is. je kunt die spullen toch echt niet laten liggen!

Museum Galerie Maria Roelofsen, Texel

Museum Galerie en Atelier Maria Roelofsen​ is na een week van klussen en reorganiseren weer open voor publiek.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie. Word je duizelig van de op amateuristische wijze gefilmde beelden? Kom dan gewoon even langs om alles eens rustig te bekijken. 

Graag tot ziens op Burgwal 6 in Den Burg!

T.v. programma Een Vandaag over Mesdag

Voor wie het gemist heeft is hier het item over de tentoonstelling 'Strandgasten en Zeebonken' in de Mesdag Collectie te Den Haag met een portret over mijn werk. Vanaf zaterdag 15 augustus tot 1 november is de tentoonstelling met werk van 13 kunstenaars, allen geïnspireerd door de zee, te zien is. Klik op onderstaande foto

Ssssst, slapende haas

'Slapende haas' is een sculptuur gemaakt van hout en plastic uit zee. Alhoewel ik geen filmmaker ben had ik de behoefte deze sculptuur tot leven te wekken door middel van een video. Het gaat erom dat je, heel even, wordt meegenomen en de slapende haas ziet dromen.

Interview op Radio Texel 28 oktober 2014

Iedere dinsdag tussen 20.00 en 21.00 uur praat Manon met een kunstzinnig persoon tijdens het programma 'Kunstzinnig Texel'. Dit kan zijn een dichter, schilder, danser, pottenbakker, muzikant of een ander creatief wonder. Manon is theaterdocent en auteur. Sinds ze op Texel is komen wonen, merkte ze hoeveel kunstenaars er op het mooie eiland aanwezig zijn en wilde daar meer van weten. Vandaar.....'Kunstzinnig Texel' nu bij radio Texel!

Dit keer een interview met mij. Ik mocht mijn favorite muziek laten horen en over mijn werk als beelden kunstenaar en jutter vertellen. Klik op onderstaande link om het hele programma te luisteren.

https://soundcloud.com/maria-roelofsen/interview-radio-texel 

RTV Noord Holland

Klik op de foto om het filmpje van ongeveer 4 minuten te zien

25-9-2014

Film gemaakt door de BBC

Opening expositie Bennekom 2012

Deze film is gemaakt door mijn dochter Luka Karssenberg