Doorlopende expositie

Museum Galerie RAT

Burgwal 20

1791AJ Den Burg, Texel

 

Maria Roelofsen

Er is een doorlopende tentoonstelling van werk van Maria Roelofsen. Ze ziet schoonheid in aangespoelde materialen die ze vindt op de stranden van Texel. Al puzzelend brengt ze het gejutte hout en plastic uit de zee bij elkaar en maakt hiervan sculpturen, reliëfs en lichtobjecten. U kunt invloeden van verschillende kunstenaars, zoals Picasso, Miro, Dali en de schilders van de Cobrabeweging herkennen. Tevens vind je de natuur van Texel terug in haar werk. Ze heeft een Wolkeriaanse kijk op het leven en verbindt kwetsbaarheid en humor in haar objecten. Aan de leestafel kunt u verschillende kunstboeken inzien. 

Goossen Karssenberg

U kunt ook een duik nemen in de verschillende ontwerpen van geometrische patronen, ontworpen door Goossen Karssenberg. Hij is een expert in deze islamitische ontwerptraditie. Een fascinerend onderwerp voor zowel wiskundig als ook cultureel en kunstzinnig geïnteresseerden. In Museum Galerie RAT vindt u tekeningen, puzzels en boeken. 

RAT Recomposed Art Texel 

Ogenschijnlijk hebben het werk van Maria en Goossen weinig met elkaar te maken, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. Het componeren met reeds bestaande vormen en daaruit iets nieuws creëren vormt de basis van de Museum Galerie. Vandaar de naam RAT; Recomposed Art Texel. Alfa en bèta ontmoeten elkaar op deze plek. Dit komt ook tot uiting in de verschillende gezamenlijke kunstwerken die zij maken. 

Voor workshops en lezingen rond het thema geometrische patronen neemt u contact op met Goossen Karssenberg. Maria Roelofsen geeft geen workshops.

Alle sculpturen, reliëfs en lichtobjecten van Maria Roelofsen zijn te koop.