Doorlopende expositie

Museum Galerie RAT

Burgwal 20

1791AJ Den Burg, Texel 

Maria Roelofsen

Er is een doorlopende tentoonstelling van werk van Maria Roelofsen. Ze ziet schoonheid in aangespoelde materialen die ze vindt op de stranden van Texel. Al puzzelend brengt ze het gejutte hout en plastic uit de zee bij elkaar in sculpturen, reliëfs en lichtobjecten. U kunt invloeden van verschillende kunstenaars, zoals Picasso, Miro, Dali en de schilders van de Cobrabeweging herkennen. Tevens vind je de natuur van Texel terug in haar werk. Ze heeft een Wolkeriaanse kijk op het leven en ze verbindt kwetsbaarheid en humor in haar objecten. Maria Roelofsen geeft geen workshops. Alle sculpturen, reliëfs en lichtobjecten zijn te koop.   

Goossen Karssenberg

U kunt ook een duik nemen in de verschillende ontwerpen van geometrische patronen, ontworpen door Goossen Karssenberg. Hij is een expert in deze islamitische ontwerptraditie. Een fascinerend onderwerp voor zowel wiskundig als ook cultureel en kunstzinnig geïnteresseerden. In Museum Galerie RAT vindt u tekeningen, puzzels en boeken. Voor workshops en lezingen rond het thema geometrische patronen neemt u contact op met Goossen Karssenberg.  

RAT Recomposed Art Texel 

Ogenschijnlijk hebben het werk van Maria en Goossen weinig met elkaar te maken, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. Het spelen en componeren met reeds bestaande vormen om daaruit iets nieuws creëren vormt de basis van de Museum Galerie. Alfa en bèta ontmoeten elkaar op deze plek. Dit komt ook tot uiting in de verschillende gezamenlijke kunstwerken die zij maken. 

De naam RAT is de afkorting van Recomposed Art Texel en verwijst tevens naar het dier; een rat snuffelt door afval op zoek naar iets bruikbaars.