Naast het plezier van het rondkijken kunnen jong en oud in ons museum onder anderen puzzelen met de geometrische mozaïeksteentjes van de Marokkaanse puzzelwanden. 

Ook kun je het zoekspel doen.

 

Kleurplaat

Vanwege de corona crisis kan een bezoek aan RAT alleen nog op afspraak.

Wil je thuis een duik nemen in de wereld van de geometrie, dan kun je onderstaande kleurplaat downloaden. Goossen Karssenberg ontwierp dit patroon.

 

Veel plezier, maak er iets moois van!

Download
Kleurplaat geometrisch ontwerp Goossen Karssenberg
20 03 24 Kleurplaat.pdf
Adobe Acrobat document 770.6 KB

Marokkaanse puzzelwanden

In de mandjes zitten de steentjes met aan de achterkant magneetjes. Op de foto zijn er twee 'open', maar er zijn nog meer puzzels in de muur 'open' te maken en zo kun je de muur steeds opnieuw restaureren.

De Mozaïekpanelen met geometrische figuren zijn met de hand gemaakt in Fez en heeft Museum Galerie RAT overgenomen van het Tropenmuseum in Amsterdam.

Zoekspel

In Museum Galerie RAT kunnen jong en oud een zoekspel doen.

Het spel is te vergelijken met Memory;  aan de hand van fotokaarten van de verschillende kunstobjecten moet je proberen dezelfde in het 'echt' te zoeken.

Je mag daarbij in bijna alle ruimten binnen het museum zoeken; hal, bibliotheek, atelier, en soms moet je naar buiten om in de etalage te kijken.

Voor volwassenen en kinderen is het spel een leuke manier om alle objecten goed te bekijken. De fotokaarten zijn een leidraad om gericht te kijken naar de kunstobjecten en je af te vragen: Wat zie ik eigenlijk en waarvan is het gemaakt?

Daarbij kom je even helemaal los van de werkelijkheid, in een wereld van kunstzinnige en eigenzinnige wezens die zijn verrezen uit aangespoelde schitterende rotzooi.

Wie dat wil kan er ook een competitie-element aan toevoegen; 

Wie de meeste objecten vindt en dus de meeste fotokaarten heeft, is de winnaar.

Groepen van maximaal 10 personen vooraf reserveren.

Prijs €2,- per persoon 

T 06 33848965 of mariar@live.nl