De Museumkamer

'Night at the Museum'

An overnight stay with us is a special experience.

It could just be that at night the creatures of wood

and plastic from the sea come to life.

But they are all harmless, moving and vulnerable.

By staying with us you support the museum, hence the cleanliness of Texel's beaches.

Door bij ons te overnachten steun je ons museum en dus ook schonere stranden!


Reserveren is makkelijk: stuur een email naar mariar@live.nl met de gewenste data en je krijgt zo snel mogelijk bericht over de beschikbaarheid.

Zie onder voor alle informatie over onze bijzondere accommodatie.

 

You can easily make a reservation by sending an e-mail inquiry to mariar@live.nl with the specified dates - we will get back to you as soon as possible.

See below for further details on our unique accomodation [in Dutch].

De eenvoudige, sfeervolle kamer (voor maximaal twee volwassenen) kost gemiddeld, al naar gelang het seizoen €100,- per nacht + eenmalig 35,- (schoonmaakkosten, handdoeken en linnengoed). 

Het is makkelijk om met het openbaar vervoer naar onze accommodatie te komen; bij de veerhaven op Texel kun je direct een fiets huren of de bus pakken naar het centrum van Den Burg, Elemert. 

Gasten die op de fiets komen kunnen deze stallen in het schuurtje aan de zijkant van het gebouw.

Met de auto bij de accommodatie komen is niet mogelijk, ook niet om kort uit te laden. Heeft u veel bagage dan kunt u gratis gebruik maken van onze bakfietsservice. Met Texel E-vignet kun u parkeren  op de parkeerplaats aan de Emmalaan, op 8 minuten loopafstand. Meer informatie hierover vindt u op:  https://www.texelevignet.nl/

Er is geen mogelijkheid om het tweepersoons bed uit elkaar te zetten of om er een extra bed bij te zetten. Aparte dekbedden op aanvraag. 

Wij serveren geen ontbijt

In ons gastenboek verwijzen we naar een aantal mogelijkheden om heerlijk te ontbijten.

Het is ook een fijne ervaring om 's morgens door Den Burg te wandelen en broodjes te halen bij de warme bakker om de hoek. Supermarkten en restaurants zijn ook op loopafstand. 

Zo ben je vrij om je eigen tijd in te delen en kun je in je eigen gezellige huiskamer/bibliotheek onder het genot van een muziekje van de platenspeler je ontbijt/ diner nuttigen. En wij doen natuurlijk de afwas.

Vanwege de oorlog in Oekraïne zetten wij de thermostaat een graadje lager. 

Locatie:

Midden in het historische centrum van Den Burg bevindt zich de Museumkamer in Museum Galerie RAT (Recomposed Art Texel). Het is de enige kamer die we verhuren. 

Sinds 2017 zijn wij, Maria Roelofsen en Goossen Karssenberg, bezig hier onze droom te verwezenlijken; woonruimte, atelier, museum, galerie en een gastenkamer met bibliotheek onder één dak.

Bij ons kun je overnachten tussen de kunst. Het accent ligt niet op luxe voorzieningen, maar op de sfeer en de beleving. Een unieke ervaring.  

De Museumkamer bestaat uit twee ruimtes die met elkaar verbonden zijn:

Een slaapgedeelte met een tweepersoons bed (160 x 200) en stevig matras,

een eigen inloopdouche en wastafel.

Uitzicht op: de kerk, een klein gedeelte van de begraafplaats, de oude bomen van het

centrale park van Den Burg en de kleine privétuin van Maria en Goossen. 

Ook kun je vanuit de kamer door een groot raam een kijkje nemen in de lager gelegen werkruimte van    Maria en in de galerie. Met schuifpanelen kan dit venster worden afgesloten. 

Een zitgedeelte, waar u de beschikking heeft over een kleine koelkast, koffie- en theefaciliteit en            eierkoker (eitjes zijn van het huis), servies en bestek en kledingkast. Een plekje om buiten te zitten is er niet. Terrassen zijn dichtbij en op nog geen 50 meter afstand is het centrale park van Den Burg waar je heerlijk kunt vertoeven met een broodje en koffie van Koffiebar 'Texelse Branding'. 

Extra kussens op aanvraag. Badjas, handdoeken, föhn, shampoo en douchegel zijn aanwezig.

Er staat een platenspeler en er is keuze uit: jazz, pop, Franse chansons, Portugese- en klassieke            muziek. Verder kunt u er genieten van de vele kunstboeken, poëziebundels, boeken over de natuur en spelletjes. Ook vind je er informatie over het eiland.

Er is geen t.v., maar wel gratis Wifi. 

De eigen toilet bevindt zich niet op de kamer, maar wel dichtbij. Het is handig om slippers of pantoffels mee te nemen.

Je kunt boeken via Booking.com, maar je kunt ook direct bij ons reserveren. Dan krijg je 10% korting. 

Stuur even een berichtje naar mariar@live.nl en gkarssenberg@live.nl met de data van in- en uitcheck. Je hoort zo spoedig mogelijk of de door jou gewenste datum of periode nog vrij is. 

Vermeld bij de reservering even of de voorkeur uitgaat naar twee aparte dekbedden.

Voor kinderen is de accommodatie helaas niet geschikt. Ook geen huisdieren. 

Als er meer specifieke wensen zijn horen we dat graag. 

Ook op facebook zijn we te vinden: De Museumkamer

 

Maria houdt een blog bij over haar leven op Texel in de ruimste zin van het woord: Maria's Achtertuin

Registratienummer: 0448 BD50 794F 5E2A 5228